Тенис, любов и още нещо!



17-06-2013 11:59 | Калин Дацов

От където и да го погледнем, тенисът генерира любовта на хората. Този спорт се е превърнал във фабрика за чувства, за наслада.  Стотици милиони хора по целия свят обичат Федерер, Надал, Джокович, Шарапова, обичат тениса.

Но какво се случва когато човек, обичан от милиони, е главно действащо лице? Когато той обича? Наистина ли зад всеки успял човек стои по една силна жена/мъж?

Първата ми асоциация с „любов и тенис“ веднага ме отведе при Щефи Граф и Андре Агаси. Уникални спортисти, посланици на тениса, всеки от тях с фамозни успехи на корта. Двамата спокойно могат да бъдат определени като най-успешния тандем сред спортистите, изграден от истинска любов. Имат общо над 150 титли, но най-голямата им победа в живота са двете им деца – Джейдън – Гил и Джаз – Ел.

Ако погледнем в настоящето, няма да е трудно да открием, че щастливата любов неизменно помага за успехите в тениса. Най-пресният пример – Григор Димитров и Мария Шарапова. Заради връзката му с руския секссимвол, някои от западните медии го определиха като „българина с най-голям късмет“.

Нека си спомним думите на Димитров веднага след победата над Джокович на "Мастърс 1000" в Мадрид. Той изрази благодарност към своята приятелка (Шарапова), която явно само с няколко думи е успяла да докосне онази част от неговото съзнание, която може да го накара да лети по корта.

И докато към формата на Мария не можем да бъдем критични, желанието да бъдем горди от играта на Григор и големите очаквания към него ни карат да вярваме, че той ще продължи да подобрява представянето си в тура.

Кои са другите успешни двойки? Няма как да пропуснем Роджър и Мирка Федерер. Двамата са заедно вече 13 години. Неизменно, когато се върна назад във времето и се опитам да си спомня първите впечатления от Федерер, там някъде виждам и Мирослава, която го подкрепя от трибуните. Тя винаги е до своя съпруг и съпреживява успехите и провалите му (той има ли такива?). 

Виктория Азаренка и Редфу също са добър пример за успешна двойка, макар и леко странни по мое мнение. Ексцентрични или не, двамата знаят как да се забавляват заедно.

Ще завършим със Серина Уилямс и Патрик Муратоглу. Американката е на 31 и все още не се вижда кой може да я спре. Откакто обяви връзката си с Патрик, играта й стана още по-солидна. Несъмнено, не е случайно – все пак прекарва максимално време с треньора си, нали?

Това са само част от примерите на щастливия любовен тенис живот. Разбира се, има и много несподелена любов, за някои от връзките никога няма да научим, но едно е сигурно. Любовта и тенисът вървят ръка за ръка.

Калин Дацов © 2013 RE:SPORT

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини