Цветана Пиронкова - Кристина Младенович (гейм по гейм)



17-06-2013 14:58 | Станко Димов

Цветана Пиронкова срещу Кристина Младенович - гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Младенович):

1:0 Младенович открива двубоя с лек първи гейм, в който се наложи на 15.

1:1 Пиронкова също започна уверено. При свой сервис Цвети поведе с 40:15, Младенович намали на 40:30, но последната точка бе на сметката на българката, която изравнява резултата.

2:1 Първа почивка в двубоя. Няма пробиви до момента. Младенович също спечели на 30 гейма си и двете седнаха на столовете за 60 секунди почивка. След нея Цвети Пиронкова ще сервира за изравняване на резултата.

За жалост в този момент над Хертогенбош заваля дъжд и двубоят е временно прекратен.

17:50, малко повече от час след паузата, двубоят е подновен.

2:2 Пиронкова спаси точка за пробив и съхрани подаването си, за да изравни резултата в геймовете след паузата.

2:3 ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА. Българката започна много силно гейма и поведе с 40:0, като по този начин достигна до първи точки за пробив в мача. Първоначално Младенович успя да се спаси и докара нещата до 40:40. Следващите 2 разигравания обаче отидоха на сметката на Цвети, която излиза напред в резултата за първи път от началото на двубоя.

2:4 Оспорван гейм, но при 40:30 Пиронкова успя да спечели важна точка и да затвърди пробива.

3:4 Младенович спира серията на Пиронкова и успява да вземе подаването си, с което да се доближи само на гейм от българката. Нашето момиче обаче продължава да има пробив аванс.

3:5 Отлично! Пиронкова взима гейма си на 0 и се доближава до успех в първия сет.

4:5 Младенович успя да съхрани подаването си, въпреки, че Пиронкова бе само на 2 точки от първия сет (30:30). Кратка почивка, след която Цвети ще сервира за 6:4.

4:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Българката поведе с 40:0, като получи 3 поредни сетбола. При първия обаче Цвети направи двойна грешка, а след това допусна изравняване за 40:40. В крайна сметка нашето момиче спечели следващите 2 точки и взе сета след 40 минути игра.

ВТОРИ СЕТ (сервис на Младенович):

1:0 Пиронкова пропиля златен шанс за нов пробив, след като поведе с 40:30 в първия гейм от втория сет. Младенович обаче спечели 3 поредни точки и поведе в резултата.

1:1 Пиронкова е безпогрешна при сервис и набързо успя да изравни резултата във втората част.

1:2 ПРОБИВ ЗА ЦВЕТИ ПИРОНКОВА! Българката поведе с 40:15 в сервис-гейма на съперничката си и този път прошка нямаше! Още при първия брейк-бол Цвети се възползва и се доближава на 4 гейма от място във втори кръг.

1:3 Много труден гейм за Пиронкова. Младенович имаше точка за връщане на пробива (30:40), но за радост пловдивчанката не се даде. Стигна се до 2 равенства, а след това Цвети затвърди пробива за 3:1.

2:3 Много бърз гейм на 0 на сметката на Кристина Младенович, която успява да се доближи отново само на гейм от Пиронкова. Нашето момиче обаче има пробив аванс.

3:3 МЛАДЕНОВИЧ ВРЪЩА ПРОБИВА!
Французойката първоначално поведе с 30:0, след което Цвети изравни за 30:30. Последваха нови 2 точки на сметката на осмата в схемата, която с първия си пробив в мача изравнява резултата във втория сет.

4:3 Изключителен гейм за Младенович. Пиронкова поведе с 40:15 и получи 2 поредни точки за пробив. И в двата случая Младенович игра при втори сервис, но и в двата случая не позволи на Цвети да вземе точката. Стигна се до равенство, след което французойката взе следващите 2 точки и повежда в резултата във втората част.

4:4 Пиронкова зпаисва гейм на 0 и спира серията на Младенович.

4:5 ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА, КОЯТО ЗАПИСВА ВТОРИ ПОРЕДЕН ГЕЙМ НА 0. След паузата Цвети ще сервира за място във втори кръг.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! Българката спечели с лекота подаването си и си гарантира място във втори кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини