Дъждът спря устрема на Пиронкова към полуфинал



20-06-2013 17:53 | Станко Димов

Цветана Пиронкова пропусна отлична възможност да се класира за полуфиналите на турнира на трева в Хертогенбош. Българката се изправи срещу Карла Суарес Наваро, като имаше преднина от 2:0 гейма в решителния трети сет, преди двубоят да бъде прекъснат заради дъжд. След паузата, която продължи близо 2 часа, нисичката испанка успя да навакса изоставането и в крайна сметка се поздрави с успеха. В отделните части – 6:2, 4:6, 4:6.

Иначе началото на двубоя бе фантастично за пловдивчанката, която след 2 пробива поведе с 4:0 гейма. Суарес Наваро намери начин да върне един от пробивите, но въпреки това нищо не бе в състояние да спре Цвети към успеха в първия сет – 6:2.

През втората част ролите на корта се размениха. Испанката първа излезе напред с пробив аванс – 3:0. Последва канонада от брейкове, която приключи в гейм №8 с равенство – 4:4. Последните 2 гейма в сета обаче все пак отидоха на сметката на Наваро, която взе втората част с 6:4.

В заключителния трети сет Пиронкова започна много силно и с пробив поведе с 2:0. За жалост в този момент над Хертогенбош заваля, а двете състезателки бяха прибрани в съблекалните.

Близо 2 часа продължи паузата, а когато играта бе подновена, Суарес Наваро бе тотално преобразена. Третата в схемата състезателка почти не допускаше грешки за сметка на Цвети, в чиято игра се забелязваше сериозен срив. В крайна сметка Наваро записа серия от 4 поредни гейма и поведе с 4:2. За да бъде драмата пълна, Пиронкова върна пробива и изравни за 4:4. В десетия гейм Суарес Наваро пропиля 2 мачбола, но при третия завърши ефектно с бекхенд по диагонала и си гарантира място на полуфиналите.

Цветана Пиронкова напуска турнира със 70 точки. Те обаче няма да бъдат добавени на сметката й, тъй като тя имаше да защитава 120, които спечели в Ийстборн миналата година по същото време.

Все пак Цвети направи добра генерална репетиция преди Уимбълдън, който започва в понеделник.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини