Андреев и Юсева спечелиха "Девин къп", Йордан Йовчев ги награди



22-06-2013 14:56

Адриан Андреев (Левски) и Розалина Юсева (Дема) спечелиха по безапелационен начин шампионските титли от държавното първенство на България по тенис „Девин къп” за момчета и момичета до 12 г., предаде Виаспорт.

На кортовете на ТК „Дема” в столицата Адриан постигна категорична победа на финала над Йордан Йовчев-младши с 6:1, 6:0. Това бе едва трети загубен гейм на Андреев за целия турнир, като той премина със същия резултат през Денислав Проданов във втория кръг, Симеон Костов на 1/4-финалите и Владислав Каражов – на 1/2-финалите. На старта на надпреварата младият талант на „Левски” не даде дори гейм на дошлия от квалификациите Васил Димитров.

При момичетата водачката в схемата Розалина Юсева също постигна лесна победа на финала - над Тина Манолова (Черно море Елит, Вн) с 6:2, 6:0. Така състезателката на клуба домакин защити златния си дубъл от зимата. Ден по-рано Розалина и Адриан спечелиха титлите и на двойки.

Днес те бяха наградени от зам.министъра на спорта Йордан Йовчев, който е и баща на вицешампиона.

Президентът на ТК „Дема” Марияна Ненова пък пожела на всички присъстващи на трибуните родители да изживеят гордостта и удовлетворението, награждавайки един ден своето дете, както това стори великият ни гимнастик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини