Успешен старт за Мария Шарапова в Лондон



24-06-2013 20:20 | Николай Драганов

Мария Шарапова стартира участието си на тазгодишния Уимбълдън с чиста победа над французойката с балкански корени Кристина Младенович. Маша спечели отделните части със 7:6(5), 6:3 за 1 час и 43 минути на корта.

 

Първата част на двубоя бе повече от равностойна, като макар и изненадващо за женски двубой не бе осъществен нито един пробив. Единствена точка за такъв пък бе спасена от Шарапова в осмия гейм. Логично се стигна до тайбрек, където Маша показа малко по-здрави нерви. След доста оспорвани разигравания тя реализира чак четвъртия си сетбол за 1:0.

 

Още в първия си сервис гейм във втория сет Младенович трябваше да спасява четири точки за пробив, но успя да го стори и изравни за 1:1. При 1:2 в полза на рускинята обаче бе осъществен и единственият пробив в мача, който обаче се оказа достатъчен за Шарапова да си гарантира победата и класиране за следващия кръг.

 

Там я очаква португалката Мишел Ларчер де Брито, която подобно на Шарапова се слави като една от "най-шумните" състезателки в тура. Брито се наложи трудно със 7:6(9), 1:6, 6:4 над Мелани Уден от САЩ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини