Сензационна загуба за Роджър Федерер!



26-06-2013 22:19

116-ият в световната ранглиста Серхий Стаховски хвърли поредната сензация на тазгодишния Уимбълдън като надигра седемкратния шампион в Лондон Роджър Федерер още във втори кръг. В отделните части той се наложи с 6:7(5), 7:6(5), 7:5, 7:6(5) за над три часа битка на централния корт.

Досега Федерер НИКОГА не бе губил свой мач във втори кръг на турнир от Големия шлем. Той бе спечелил всички 49 такива срещи! Всичко това означава, че той ще се смъкне до 5-о място в световната ранглиста след загубата на близо 2000 точки от актива си. Това ще е най-слабото му класиране от 2003-а насам.

Освен това Федерер до момента бе в серия от 36 поредни участия поне в четвъртфинал на турнирите от Големия шлем.  Последната му подобна загуба в Лондон бе в първи кръг през 2002-а.

"Все още не мога да повярвам какво се случва! Показах най-добрия тенис, който някога съм демонстрирал. Когато излизаш срещу Роджър Федерер трябва да играеш като двама състезатели взети заедно. По-добре от това не мога да играя. Това е фантастичен ден за мен," коментира щастливият Стаховски.

Интересно е да се отбележи, че за Стаховски това е първа победа от 21 опита над играч от топ 10!

"Поздравления за него (Стаховски). Бях поставен под огромно напрежение. Серхий беше по-добър във важните точки и заслужи успеха. Какво да кажа повече? Няма място за паника, това трябва да е ясно. Няма как да не съм разочарован. Бих бил разочарован да загубя където и да е по света във втори кръг, особено в Уимбълдън", каза от своя страна Федерер.

А началото на срещата далеч не беше такова. Федерер успя да спечели първия сет в тайбрек след 7:5 точки. Стаховски успя да отговори във втората част като също спечели сета в тайбрек.

Украинецът осъществи първия пробив в мача в 11-ия гейм на третия сет след поредица грешки на Федерер. Така той дръпна със 7:5 като си спечели аплодисменти от взискателната местна публика.

Стаховски продължи да доминира на корта и взе пробив за 2:1 в четвъртия сет. Швейцарецът успя да го върне като изравни резултата за 3:3. Съвсем закономерно се стигна до нов тайбрек. Там Стаховски взе аванс от 3:1 точки, а малко по-късно стигна до два мачбола при 6:4. Федерер неутрализира първия, но при втория Стаховски реализира печеливш удар от бекхенд за крайния успех.

Тава е най-ранната загуба на действащ шампион на Уимбълдън от тази на Лейтън Хюит през 2003-а от Иво Карлович. До момента 27-годишният Стаховски не бе достигал трети кръг в Лондон. В следващата фаза той предстои да играе с Юрген Мелцер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини