Федерер: Отново ще бъда непобедим



Федерер: Отново ще бъда непобедим
Свързани турнири
Свързани играчи
03-01-2010 17:32 | Станко Димов

Роджър Федерер обяви, че отново може да доминира в света на тениса, въпреки огромната конкуренция, която среща. Швейцарецът е напълно възстановен от тежкия изминал сезон и смята, че в следващите месеци ще покаже най-доброто от себе си. Той припомни, че въпреки някои неприятни загуби от Анди Мъри, Рафаел Надал и Новак Джокович през миналия сезон, единствено той е играл във всеки един от финалите на турнирите от Големия шлем, печелейки два от тях.

 

"В началото на миналия сезон имах проблеми с травма в гърба. Загубих от Мъри, Джокович и Рафа, който винаги стартира силно годината. В момента се чувствам отлично и съм напълно уверен, че ще продължа победно през годината", обясни Роджър.

 

Въпреки последователните титли от Ролан Гарос и Уимбълдън, Федерер завърши годината с четири загуби, което пак провокира съмнения във възможностите му да се справи с напиращите младоци зад гърба му.

 

"След трудния старт ставах все по-добър в течение на годината. Успях да се съсредоточа и отново да бъда непобедим. Убеден съм, че отново няма да има кой да ме спре. Имам такова усещане и ще го сторя отново", закани се още Роджър.

 

В понеделник Федерер започва участието си на Откритото първенство на Катар, където е печелили на два пъти титлата. Той ще се изправи в първи кръг срещу Кристо Рохус от Белгия. В неговата половина на схемата е и Николай Давиденко, от който загуби на финалния "Мастърс" в Шанхай. В другата половина, под номер 2, е Рафа Надал.

 

"Трудно е да играеш всяка седмица срещу най-добрите в света, но съм убеден, че ще спечеля даже повече турнири през тази година. Тренирах много добре, макар и почивката да бе кратка. Усещам, че играта ми е на такова ниво, каквото трябва да бъде. Остава да направя още само няколко дребни корекции и всичко ще е ок", завърши световният номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини