Шампионката от 2011-а се добра до втората седмица на Уимбълдън



29-06-2013 16:41 | Станко Димов

Петра Квитова си гарантира място във втората седмица на Уимбълдън, след като в двубой от трети кръг се наложи с 2:1 сета над Екатерина Макарова. Двубоят между двете продължи близо 2 часа, а чехкинята се наложи с 6:3, 2:6, 6:3.

Както обикновено Квитова играеше на ръба на риска, но за нейна радост в третия сет ударите и по-често попадаха в целта. Левичарката завърши срещата с 39 печеливши удара и 26 непредизвикани грешки. За справка Макарова допусна едва 7 грешки, но пък направи и 2 пъти по-малко уинъри.

В спор за място на четвъртфинал шампионката от 2011-а година ще премери сили с нисичката испанка Карла Суарес Наваро. Любопитното е, че след отпадането на Азаренка и Шарапова, мнозина определят именно Квитова за тази, която може да затрудни най-много Серина Уилямс.

Място в четвърти кръг в турнира си осигури и Слоун Стивънс, която успя да се възстанови след загубен сет с 0:6. Американката записа успех 7:6 (3), 0:6, 6:4 над чехкинята Петра Цетковска и за първи път в кариерата си достига до втората седмица в турнира.

В спор за място на четвъртфинал Стивънс ще срещне победителката от двубоя Моника Пуиг (Пуерто Рико) – Ева Бирнерова (Чехия).  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини