Анди Мъри на четвъртфинал без загубен сет



01-07-2013 20:22 | Станко Димов

Анди Мъри продължава впечатляващото си представяне на Уимбълдън 2013. Световният №2 достигна до четвъртфинал в турнира без дори да загуби сет!

Във втория понеделник от турнира, шотландецът се наложи с 6:4, 7:6 (5), 6:1 над Михаил Южни. Проблеми местната суперзвезда имаше само във втория сет, в който изоставаше с 2:5 гейма, а в тайбрека  с 2:4 точки. Дори и това обаче не помогна на „Полковника” да вземе поне сет.

С победата Анди Мъри достига до четвъртфинал на домашния турнир за 6-а поредна година. Олимпийският шампион показва невероятна форма на трева, като това бе негова 15-а поредна победа на тази настилка!

Жребият за Мъри също се оказва напълно благосклонен. В спор за място на полуфинал той ще премери сили с испанеца Фернандо Вердаско. При победа Мъри ще срещне поляк – Янович или Кубот, а залогът ще бъде участие на финал на Уимбълдън.

Миналата година британецът игра в двубоя за трофея, но отстъпи пред Роджър Федерер. Сега обаче надеждите на домакините техен представител да триумфира в Лондон са повече от реални.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини