Общо осем българи стартират в турнира на ITF в Пловдив



08-07-2013 17:07

Игралият мачове за Купа "Дейвис" за България Цветан Михов се завръща на корта в турнир на Международната тенис федерация. Софиянецът получи "уайлд кард" от БФТ за основната схема на състезанието в Пловдив, което е с награден фонд 10 000 долара.

Наскоро Михов се превърна в легенда на Университета в Южна Каролина, след като заслужи най-високото звание в колежанския тенис All American за победите си в индивидуалния заключителен турнир на първенството NCAA. Софиянецът стана първият с такова постижение за университета от 2003 година.

В първия кръг на кортовете на ТК "Локомотив" 22-годишният Михов излиза срещу Робин Щанек от Чехия. Цветан не е играл в България от двубоя срещу Кипър за Купа "Дейвис" през юли 2011 година в столичната зала "София", когато отстъпи на Маркос Багдатис в три сета.

Общо осем са българските тенисисти в основната схема на турнира в Пловдив. Националът Александър Лазов е трети поставен и започва с мач срещу Роналд Слободчиков от Русия. Съотборникът му за Купа "Дейвис" Валентин Димов е №8 и среща квалификанта Рикардо Бонадио от Италия.

Димитър Кутровски влезе също в схемата с класирането си в ранглистата на АТР и ще се изправи срещу германеца Пирмин Хенле.

През квалификациите преминаха Николай Драганов и Марсел Радев. Драганов започва с мач срещу Джибрил Диара от Австрия, а Радев играе срещу друг българин - участващият с "уайлд кард" Серафим Грозев.

С покана участва и държавният шампион до 18 години Любомир Лещански, чийто съперник ще бъде квалификантът Седрик Комен от Франция.

Двубоите на Димов, Кутровски и Лещански са във вторник, останалите българи започват в сряда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини