Марди Фиш психически и физически готов да се завърне



10-07-2013 09:03 | Николай Драганов

Бившият №7 в света Марди Фиш обяви, че се чувства физически и психически готов да се завърне в професионалния тур. Американецът е играл на един единствен турнир, откакто през миналата година се оттегли от участие след победа в трети кръг на US Open.

 

"Опитвам се да уверя, че психически се намирам там, където искам да бъда", коментира Фиш по време на пресконференция по промоцията на турнира Сити Оупън във Вашингтон, където той планира да се завърне на корта.

 

31-годишният Марди работи със специален психолог, който е помагал на Джим Къриър и други топ атлети. "Някои дни са по-добри от други. Някои цели седмици също", коментира американецът.

 

Проблемите със сърцето станаха прекалено сериозни след поражението на Фиш в Кей Бискейн през 2012. Той се завърна на миналогодишния Уимбълдън, но след онзи петсетов двубой на US Open не се яви на пресконференция, тъй като му се наложило да отиде до болницата веднага. На следващия ден Марди обяви, че няма как да излезе за мача си срещу Роджър Федерер.

 

Очакваше се този път паузата да не е голяма, но се оказа, че Фиш не игра чак до Индиан Уелс през март тази година, когато победи в първи кръг Боби Рейнолдс в три сета. След това американецът заговори, че се "бори с демони". 

 

"За три месеца след US Open се отказвах от тениса и се завръщах на корта в главата си многократно, може би всяка седмица по веднъж", разказа той.

 

В следващия кръг Марди загуби от Жо-Вилфред Цонга след два тайбрека, като се очакваше да играе в Маями, но това не се случи. От тогава насам единственият му турнир е "Чалънджър" в Савана, когато загуби още в първия си мач от 103-тия в света Рубен Рамирес Идалго в три сета. 

 

"Всяка стъпка, която правим е премерена", обяси Фиш, който се завърна корта със своя отбор в американската лига по тенис World Team Tennis. "Дълбоко в себе си знам, че турът няма да избяга никъде. Колкото повече време мине, толкова по-добре ще се чувствам", посочи американецът, като даде за пример завръщането и формата на Томи Хаас, който в момента е №11 на 35 години, след като за дълго време бе аут от турнирите.

 

"Направих всичко по силите си, за да бъда в добра позиция за своето завръщане. Готов съм да го направя", завърши Марди Фиш.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини