114-ият в света шокира Федерер в Хамбург



20-07-2013 18:51 | Станко Димов

Аржентинецът Федерико Делбонис поднесе голямата изненада на силния турнир на клей в Хамбург. Снажният левичар, който към днешна дата е №114 в ранглистата на АТР, победи с 2:0 сета Роджър Федерер и се класира за финал в турнира! В отделните части Делбонис се наложи със 7:6 (7), 7:6 (4) след близо два часа игра на централния корт в Хамбург.

Делбонис, който започна в турнира от квалификациите, изигра най-силния двубой в кариерата си и заслужи класирането си за финал. Особено впечатляващ аржентинецът бе при бекхенд.

Любопитното е, че Роджър Федерер записва втора поредна загуба от играч извън Топ 100 (Стаховски на Уимбълдън). Това не се бе случвало на швейцареца от 2002-а година!

Делбонис е третият играч от началото на сезона, който достига до финал в турнир от АТР, започвайки от квалификациите. 22-годишният латиноамериканец спаси 2 мачбола в четвъртфиналния си двубой срещу Фернандо Вердаско, а успехът над Федерер записа първа победа над играч от Топ 10.

В спор за първата си титла, Федерико Делбонис ще премери сили с италианеца Фабио Фонини, който по-рано през деня се наложи с 2:0 сета над Николас Алмагро. Подобно на Делбонис, Фонини също се намира в отлична форма, като за втора поредна седмица достига до последния двубой в турнир от АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини