„Клей Шлем” за Серина Уилямс!



21-07-2013 16:47 | Станко Димов

Серина Уилямс спечели своята 7-а титла от началото на сезон 2013. Това стана факт, след като световната №1 победи с 6:4, 6:1 Юхана Ларшон на финала на турнира в Бостад, Швеция.

Любопитното е, че от 7 трофея за сезона, американката има 5 триумфа на клей (4 на червен и 1 на зелен). Нещо повече, на въпросната настилка Уилямс няма загубен двубой през годината!

По пътя към триумфа в Бостад Уилямс се справи последователно със Сесил Каратанчева, Анна Татишвили, Лурдес Домингес Лино, Клара Закопалова и Юхана Ларшон, като в нито един от двубоите не загуби сет!

Също любопитен факт е, че това е общо 53-а титла за Серина Уилямс, но нейна първа от турнир от категорията WTA International. Тъмнокожата състезателка спокойно може да се похвали със своеобразен „Клей Шлем”, тъй като през календарната година вече е спечелила трофеи на тази настилка от всички категории – от WTA International до Голям шлем.

В следващите дни американката ще си вземе кратка почивка, след което заедно с другите топ състезателки ще започне участието си в сезона на твърди кортове в Северна Америка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини