Тъжен край на емоционалното завръщане на Фед в Гщаад



25-07-2013 19:19 | Станко Димов

Роджър Федерер записа поредна изненадваща загуба. Рекордьорът по брой спечелени титли от Големия шлем загуби още първия си двубой на турнира на клей в Гщаад, Швейцария. ФедЕкспрес игра неубедително и отстъпи с 6:3, 6:4 пред намиращия се на 55-о място в ранглистата Даниел Брандс.

Любопитното е, че двамата премериха сили в двубой от втори кръг на турнира в Хамбург преди няколко дни, когато високият близо 2 метра Брандс успя да вземе първия сет, но след това Федерер осъществи обрат.

Днес местният любимец нямаше ден и загуби първия сет с 6:3 след едва 27 минути игра. Геймовете между двамата се развиваха бързо, а един-единствен пробив на германеца се оказа достатъчен.

Далеч повече битка имаше през втората част. Брандс започна силно и поведе с пробив, а малко по-късно пропусна нови 3 точки за пробив и преднина 3:0. На свой ред Федерер също започна да тормози съперника си от ретур и достигна до няколко брейк-пойнта. За ужас на местните фенове обаче Брандс не се пречупи.

При 5:3 германецът пропусна мачбол, който бе при сервис на Федерер. В ответния гейм германецът започна с двойна грешка, но след това показа здрави нерви и затвори гейма, с което и мача.

По този начин Федерер беляза с неуспех емоционалното си завръщане на турнира в Гщаад. Любопитното е, че точно от тази надпревара Федерер дебютира сред професионалистите. Това се случи преди 15 години!

Иначе това бе едва трети случай, в който Федерер губи първия си мач в турнир през последните 10 години. Кратка справка от статистиката пък показва, че последните 3 поражение на Федерер са от играчи извън Топ 50 – Стаховски (№116, Уимбълдън), Федерико Делбонис (№114, Хамбург) и Брандс (№55, Гщаад).

Следващият турнир, на който Федерер е заявил участие е „Мастърс 1000” в Канада (Монреал), който започва след 10 дни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини