Шарапова отказа участие на турнира в Торонто



28-07-2013 22:50 | The Tennis Space

Мария Шарапова е оттеглила своята заявка за участие в турнира от сериите Premier в Торонто заради контузия в бедрото, съобщиха организаторите на надпреварата.

 

„Изключително разочарована съм, че няма да успея да изляза на корта в Торонто за един от най-важните и престижни турнири през сезона. Очаквах с нетърпение да бъда готова да се завърна пред своите канадски фенове, но за съжаление това не се случи“, коментира самата Шарапова.

 

Причината за нейния отказ е същата травма, която прекрати участието и на Уимбълдън преди няколко седмици. Маша пази сравнително топли спомени от Rogers Cup. През 2009 година, завръщайки се от контузия в рамото и под №49 в света, успя да победи Надя Петрова, Вера Звонарьова и Агниешка Радванска, преди да загуби финалния мач от Елена Дементиева.

 

През миналата година обаче Шарапова отново пропусна турнира след отказ заради стомашен вирус в последния момент, а актуален носител на трофея при жените, е Петра Квитова. 

 

Като жест за тазгодишното си отсъствие Шарапова ще поеме разноските на двама щастливци до Лос Анджелис, които ще обядват с нея, а след това ще имат възможността да поиграят на корта заедно. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини