Сърджан Джокович критикува „лицемерите” Федерер и Надал



29-07-2013 17:30 | Станко Димов

Бащата на световния №1 Новак Джокович – Сърджан, даде любопитно интервю за сръбското издание „Курир”. В него той сериозно критикува Роджър Федерер и Рафаел Надал, чието поведение извън корта определи като лицемерно. Сърджан похвали Анди Мъри, който даде като пример за истински спортсмен.

Анди Мъри е истински пример за спортсмен. Без значение дали побеждава или губи, той се държи по един и същи начин. Никога не съм почувствал чувства на завист или нещо подобно от него (бел.ред. когато е губил от Джокович).

Роджър Федерер е може би най-великият тенисист, но когато става въпрос за човека Федерер, тогава положението е коренно различно. Още помня двубоя за Купа „Дейвис” между Швейцария и Сърбия, когато Роджър по всякакъв начин се опитваше да дискредитира Новак (бе. ред. през двубоя Джокович получава контузия и играе с болки. Федерер обаче казва в интервю след срещата, че не вярва Новак да е бил контузен, а по-скоро е симулирал). 

Рафаел Надал пък считаше Новак за най-добрия си приятел, но в периода когато го побеждаваше. Ако спреш да говориш с някой само защото те е победил на терена, значи спортът не е за теб. Единствено Новак успява да се представя успешно на корта и да бъде добър човек," смята още Джокович-старши.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини