Иванович за смяната на треньора: Нуждаех се от радикална промяна



Иванович за смяната на треньора: Нуждаех се от радикална промяна
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-08-2013 21:36 | Николай Драганов

След като се раздели с Найджъл Сиърс, който бе нейн треньор две години, бившата №1 в света Ана Иванович заяви, че няма да наеме постоянен треньор до края на лятото. В момента тя пътува със своя спаринг партньор Неманя Кониц, фитнес треньора си Златко Новочич и физиотерапевта Бранко Пенич. Ползва услугите и двама треньори от Адидас, когато са свободни.

 

"Това беше голяма промяна, но аз наистина почувствах, че имам нужда от нея, защото бях зациклила на едно място, имах нужда от промяна, имах нужда да чуя различен глас", коментира сръбкинята пред tennis.com, като не скрива, че е взела "тежко решение".

 

Световната №17 добани, че не задължително тежката и загуба в четвърти кръг на "Ролан Гарос" от Агниешка Радванска или отпадането и във втори кръг на Уимбълдън от Южени Бушар са това, което е провокирало промяната.

 

"Не става дума за някой конкретен двубой. Бях разочарована от загубата в Лондон, но не беше само това, става въпрос за нещо в период от известно време насам. Повтарях едни и същи неща, имах лоши и добри седмици, но така и не достигах там, където исках да бъда, така че прецених, че се нуждая от нещо радикално", коментира тя.

 

25-годишната красавица не крие, че иска да се завърне в Топ 5 на световната ранглиста и да се бори за титли от Големия шлем, но не е достигала финал на някой от четирите турнира откакто спечели Откритото първенство на Франция през 2008 година.

 

Иванович обаче далеч не обвинява Сиърс за своите проблеми. "Винаги има две страни. Ти имаш своето мнение, а отсрещния човек има неговото си. Той иска да изкара най-доброто от мен и със сигурност също е бил много разочарован, че не може да ме накара да правя това, което иска. Но понякога просто се нуждаеш от свежест, от нова позиция и от някого, който ще ти повлияе по-добре. Решението бе взаимно", завърши Иванович.

 

В момента Иванович участва на турнира Southern California Open, като в първи кръг се справи в три сета с действащата шампионка Доменика Цибулкова, а във втори ще срещне американката Коко Вандевеге.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини