Победата на Григор Димитров гейм по гейм



02-08-2013 02:33 | Станко Димов

Григор Димитров победи Сам Куери е двубой от III кръг на турнира във Вашингтон. Ето как се разви срещата гейм по гейм.

Коментар на мача гейм по гейм:

ПЪРВИ СЕТ:  (Григор Димитров спечели жребия и ще сервира първи):

1:0 Отлично начало на срещата за Гришо, който спечели първия си гейм за по-малко от минута. Българинът наниза 2 аса и с гейм на 0 започва по обещаващ начин двубоя.

1:1 Много оспорван гейм, в който Григор получи точка за пробив. Това се случи при резултат 30:40, като българинът дори имаше възможността да атакува втори сервис на Куери. Изненадващо или не, американецът успя да направи ас при втори сервис и точка за пробив, след което съумя да съхрани подаването си.

2:1 Макар и не на 0, както в първия гейм, Димитров успя сравнително комфортно и бързо да спечели и втория гейм, в който е на сервис. До момента българинът е 7 от 7 при вкаран първи начален удар и 1 от 3 при втори. Първа пауза, след която Куери ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Този път и Куери отговаря с бърз гейм на 15 и резултатът е изравнен - по два гейма за двамата претенденти.

3:2 Ето, че и Сам Куеро показа зъби. Високият близо 2 метра американец стигна до равенство в гейма на Димитров, но с третия си ас българинът си осигури гейм-бол, който материализира.

4:2 Отлично! Пробив за Григор Димитров, който повежда с 4:2 гейма. Българинът дръпна с 40:0 и получи 3 поредни точки за пробив, още първата от които бе превърната в така важния брейк.

5:2 Пробивът е затвърден. Григор поведе с 40:15, Куери успя да спаси първия гейм-бол, но при втория Гришо наниза ас, негов четвърти от началото на срещата. Така след точно 22 минути игра, Григор Димитров води с 5:2 и е само на гейм от успех в първия сет.

5:3 Куери слага край на серията от 3 поредни гейма за Димитров и спечели подаването си. Българинът обаче ще сервира за успех в първия сет.

6:3 Гейм и първи сет за Григор Димитров! Точно 30 минути игра бяха достатъчни на нашето момче, за да поведе в резултата. Иначе геймът се разви "по план" - нови 2 аса и преднина 40:0, което автоматично значеше 3 сетбола. Куери спаси първите 2, но при третия нямаше отговор - 6:3 за Гришо в първата част. Нашето момче до момента е с 6 аса. През първата част Куери не стигна до точка за пробив.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Сам Куери):

1:0 Отлично начало на втория сет - пробив за Григор Димитров! Българинът прави решителна крачка към успех в двубоя, като до края на срещата "само" не трябва да губи подаването си.

2:0 Браво Гриша! Нашето момче успя да затвърди пробива с гейм на 0, който пък приключи след ас №7.

2:1 Сам Куери слага край на серията от 3 поредни гейма на сметката на Димитров. Нашето момче обаче няма за какво да се тревожи, тъй като има пробив преднина във втория сет и към този момент победата изглежда много близко. Първа пауза във втория сет, след която Гришо се връща на сервис.

3:1 Димитров допусна втората си двойна грешка от началото на срещата, но с 8-ия си ас си гарантира сравнително лесно спечелването на гейма. Гришо продължава да е много уверен, когато сервира.

3:2 Безпроблемен гейм на сметката на Куери, който отново се доближава само на гейм от Гришо. Втора пауза в сета, след която Димитров ще сервира.

4:2 Първият момент в двубоя, в който Димитров трябваше да спасява точки за пробив, при това цели 3. Геймът започна лошо за нашето момче и американецът поведе с 40:15. Димитров стигна до равенство и след това дори до геймбол, но допусна двойна грешка и сам върна Куери в гейма. Последва нова точка за пробив, на която Димитров отговори с ас на втори сервис, след което с ас №10 спечели и гейма.

5:2 Пробив за Григор Димитров! Сам Куери явно се разконцентрира след неуспеха си в миналия гейм и позволи да бъде пробит, за втори път в сета и трети в мача. След почивката Гришо ще сервира за място на четвъртфиналите във Вашингтон.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът е на четвъртфинал на АТР 500 турнира във Вашингтон. Следващият му съперник ще бъде определен от двубоя Иван Додиг - Томи Хаас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини