„Разочарованият” Роджър Федерер няма да играе в Монреал



02-08-2013 19:22 | Станко Димов

Роджър Федерер отказа участие от започващия в началото на следващата седмица „Мастърс 1000” в Монреал, Канада. Носителят на 17 титли от Големия шлем сподели, че е „разочарован” от този факт, но не изтъкна никакви уважителни причини за крайното си решение.

„Разочарован съм, че няма да мога да играя в Монреал през следващата седмица. Това е велик турнир със страхотни фенове. Гледам напред и се надявам, че ще участвам там в бъдеще”, написа Федерер в профила си в социалните мрежи.

През последните седмици Федерер записа няколко тежки поражение, включително две загуби от състезатели извън Топ 100. Освен това швейцарецът предприе неочакван експеримент и игра с нова ракета, с по-голяма глава. Това обаче не донесе успех и Федерер записа поражения на клей от Федерико Делбонис (Хамбург) и Даниел Брандс (Гщаад).

Припомняме, че по-рано през деня отказ от участие в турнира потвърдиха бившите Топ 10 играчи Гаел Монфис и Марди Фиш. Преди няколко дни това стори и Жо-Вилфред Цонга, който продължава да се възстановява от контузия в коляното, която получи на Уимбълдън.

В Канада няма да видим и „допингираните” Виктор Троицки и Марин Чилич, чийто проблеми извън корта са значително по-важни от участието им в турнири.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини