Най-накрая спряха правата на Одесник



Най-накрая спряха правата на Одесник
Свързани играчи
Тагове
19-04-2010 14:12 | Станко Димов

Американският тенисист Уейн Одесник е приел "доброволно" временното спиране на правата му, съобщиха световните агенции. По този начин той няма да има право да се състезава на турнири под шапката на ATP, включително и на надпреварите от Големия шлем.

 

Днес от международната тенис асоциация обявиха, че спирането на правата на американеца официално е било в петък. От централата обаче не уточниха за какъв период от време Одесник ще бъде наказан.

 

"Уейн Ондесник е приел доброволно спирането на състезателните му права. ITF няма намерение да дава повече подробности по случая", съобщиха от пресслужбата на централата.

 

Както е известно Одесник бе заловен в началото на годината и обвинен за съдържание на забранени стимуланти. 8 флакона, всеки от които съдържащ 6 милиграма от забраненото вещество, бяха открити на 2 януари в багажа на американеца, пристигайки в Австралия за турнирите в Бризбейн и Australian Open.

 

Първоначално Одесник отрече да е взимал забранените стимуланти и продължи да играе, като преди дни стигна до 1/4-финалите на турнир на клей в Хюстън. 

 

Още за скандала:

 

Родик и Блейк: Да изхвърлим наглеца Одесник

 

Одесник: Невинен съм, някой ме измами

 

Одесник отнася солено наказание заради допинг




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини