Ударно завръщане на Рафаел Надал



Ударно завръщане на Рафаел Надал
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-08-2013 22:50 | Станко Димов

Рафаел Надал се завърна на корта по впечатляващ начин. Испанецът се класира за трети кръг на „Мастърс 1000” турнира в Монреал, след като се наложи с 6:2, 6:0 над Джеси Ливайн (Канада) в двубой, който продължи малко повече от час.

Това бе втори сблъсък между двамата, като Рафа взима втора победа. Любопитното е, че и първият им мач е на същия турнир, през 2008-а, когато Надал отново печели с 2:0 сета.

За целия мач Надал не допусна нито веднъж да бъде пробит, като за сметка на това осъществи цели 5 пробива в подаването на съперника си от Канада.

В трети кръг Рафа ще срещне победителя от двубоя Франк Данчевич (Канада) – Йежи Янович (Полша). Както е известно жребият отреди Надал да бъде в една част на схемата с Новак Джокович, като двамата могат да се срещнат на полуфинал.

Двубоят тази вечер бе първи за Рафа на единично от сензационното отпадане на старта на Уимбълдън преди малко повече от месец.

Кратка справка със статистиката показва, че днешната победа за Надал е под №250 в турнири от "Мастърс 1000" сериите. Любопитното е, че от началото на годината испанецът няма загуба на твърда настилка (играл е само на още един турнир - в Индиън Уелс, където спечели трофея).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини