Супермач и един победител: Рафаел Надал (видео)



08-08-2013 21:22

Рафаел Надал се класира за четвъртфинал на „Мастърс 1000” турнира в Монреал. В изключителен двубой, който премина през множество обрати и драматични моменти, испанецът успя да се наложи със 7:6 (6), 6:4 над Йежи Янович.

Полякът, подобно на Надал, игра на изключително ниво и спокойно можеше да вземе поне сет на именития си съперника.

Самата среща започна равностойно, като двамата опоненти печелеха сравнително лесно сервис-геймовете. В последните десетина минути на първата част обаче се разигра сериозна драма. При 5:4 в своя полза и сервис на Янович, Надал пропусна 3 сетбола.

В ответния гейм полякът проби първи за 6:5, като по този начин получи правото да сервира за първия сет. Надал обаче каза „Не”. Матадора върна пробива в последния възможен момент и вкара сета в тайбрек.

Драмата тепърва започваше, защото в тайбрека Янович поведе с 5:2 точки. Последва невероятна серия на Надал, който в крайна сметка измъкна сета след 8:6 в тайбрека.

Пропуснатите шансове по никакъв начин не повлияха на Йежи, който започна вихрено втория сет и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма! И това обаче не се оказа достатъчен аргумент Надал да бъде сломен. Испанецът се мобилизира на максимум и спечели 6 от следващите 7 гейма, с което си гарантира място в следващия кръг.

Надал завърши срещата с равен брой печеливши удари и непредизвикани грешки – по 18. Янович се отчете с цели 28 уинъра, но допусна и 40 грешки.
В спор за място на полуфинал, Рафа Надал ще премери сили с победителя от двубоя Маринко Матошевич – Беноа Пер.

Любопитното е, че Надал продължава да няма загуба на твърд корт от началото на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини