Анди Мъри мечтаел за двубой срещу Андре Агаси



Анди Мъри мечтаел за двубой срещу Андре Агаси
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-08-2013 14:07 | Станко Димов

Анди Мъри се самоопределя като късметлия, защото има възможността да играе тенис в една от най-великите епохи на този спорт, когато в Тура са някои велики играчи. Британецът обаче не скрива съжалението си, че така и не е имал шанс да се изправи на корта срещу един от своите идоли – Андре Агаси.

Мъри започна кариерата си сред професионалистите през 2005-а, само година преди Агаси да се откаже от тениса. Двубой между двамата бе най-възможен на турнира във Вашингтон през 2006-а, когато Мъри и Агаси попаднаха в една четвъртина на схемата, но така и не се изправиха на корта един срещу друг.

„Бих казал, че съм доста щастлив от факта, че мога да се конкурирам с момчетата, които играят в момента. Някои от тях наистина са сред най-великите, които някога са били в този спорт. В това отношение съм късметлия”, сподели Мъри, който в момента е в Синсинати за участие в местния „Мастърс”.

„Беше страхотно да играя срещу Тим Хенман. Бих искал да имам възможността да изляза на корта и срещу Андре Агаси. Той беше един от тенисистите, които гледах с най-голям интерес като малък. В последствие няколко пъти сме тренирали, но за жалост така и нямах възможността да играя на корта срещу него”, призна Мъри.

Британецът ще започне турнира в Синсинати в двубой срещу победителя от мача Ърнест Гулбис – Михаил Южни. Именно Гулбис победи Мъри преди няколко дни на „Мастърс” турнира в Монреал, Канада.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини