Федерер се върна към старата ракета и победите на старта в Синсинати



14-08-2013 09:20 | Николай Драганов

Роджър Федерер започна с победа защитата на титлата си от "Мастърс 1000" турнира в Синсинати, след като се наложи с 6:3, 7:6(7) над Филип Колшрайбер във втори кръг.

 

За носителят на 17 титли от Големия шлем това бе първа поява на корта след поредния за сезона изненадващ неприятен резултат, а именно отпадането му още на старта на турнира в Гщаад със загуба от Даниел Брандс.

 

След поражението си във втори кръг на Уимбълдън, Роджър опита да смени ракетата и изигра два турнира - в Хамбург и Гщаад с 98-инчова глава. Пораженията от Федерико Делбонис и Бранд обаче изглежда са накарали Федерер да размисли и за надпреварата в Синсинати той отново е с любимата си ракета с по-малка глава от 90 инча.

 

"Ще експериментирам отново, когато имам повече време, след US Open", коментира по темата с ракетите Федерер. Играх около месец с черната ракета, но тя бе просто прототип. В края на краища почувствах, че в този момент трябва да заложа на нещо, което познавам най-добре", обясни той.

 

Що се отнася до самия мач срещу германеца, който вече има седем поражения от седем мача срещу Федерер, швейцарецът коментира: "Това беше мач, в който трябваше да се преборя първи да пресека финалната линия. На моменти играех много добре, но имах и спадове. Като цяло беше добър мач, доволен съм. Добре е да играеш без болка отново. Настроението ми е добро, чувствах се доволен на корта и щастлив, когато взех победата".

 

Маестрото поведе със сет на нула след 32 минути след един пробив в шестия гейм, а във втория изоставаше с 2:4, но успя да върне пробива, а в последвалия тайбрек показа по-здрави нерви и си гарантира двусетова победа.

 

В следващия кръг Федерер ще се изправи срещу Томи Хаас или Марсел Гранойерс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини