Мария Шарапова отказа „уайлд кард” в Ню Хейвън



14-08-2013 20:17 | Станко Димов

Въпреки, че е изиграла едва 3 двубоя за последните 7 седмици, Мария Шарапова отказа предоставената й „уайлд кард” за започващия в понеделник турнир New Haven Open, който е последната надпревара от календара на WTA преди US Open.

Шарапова загуби първия си двубой в Синсинари, отстъпвайки в 3 сета пред Слоун Стивънс. Преди това, рускинята претърпя пълно фиаско на Уимбълдън, където отпадна изненадващо още във втори кръг. В последствие Шарапова се оплака от травма в бедрото, заради която отказа участие от турнирите в Станфорд и Торонто.

От надпреварата в Ню Хейвън поканиха Шарапова за местния турнир, но бившата №1 в света спази традицията и няма да играе в седмицата преди Голям шлем.

„Планирам да играя доста двубои в Ню Йорк, заради това не искам да натоварвам тялото си и да играя на турнир седмица по-рано. В интерес на истината никога в кариерата си не съм играла на турнир в седмицата преди Голям шлем. Защо да го правя сега?

Вероятно ще отида във Флорида. Там съм тренирала много. Освен това имам къща там, така че всичко ще ми бъде близко”, коментира Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини