US Open с мащабен ремонт за над половин милиард долара



15-08-2013 20:51 | The Tennis Space

US Open ще се превърне в едно от най-грандиозните спортни събития не само в САЩ, но и в света. Или поне такива надежди изразиха от американската тенис асоциация. Както вече е известно, до няколко години централния корт в Ню Йорк – „Артър Аш стейдиъм”, ще има покрив. В четвъртък в Голямата ябълка се проведе специална пресконференция, на която организаторите на US Open разкриха грандиозните си планове.

Освен с построяването на подвижен покрив над „Артър Аш”, американците ще постоят нови два корта „Луис Армстронг” и „Грандстенд”. Освен това целият комплекс ще бъде ремонтиран така, че да стане по-достъпен за феновете. Домакините очакват, че когато ремонтите приключат (2018-а), турнирът ще вдигне с около 100 000 зрители общата си посещаемост.

„Обновяването на съоръжението ще направи US Open по-достъпен за повече фенове. Новите съоръжения ще могат да пресъздадат по по-атрактивен и вълнуващ начин духа на Ню Йорк. Новият комплекс ще бъде по-добър не само за играчите, но и за феновете.

Когато съберем всички парчета и ремонтът приключи, Националният тенис център ще бъде сред най-приятелските и високотехнологични съоръжения в света на спорта”, коментира Дейв Хагърти, изпълнителен директор на американската тенис асоциация.

Разходите за обновяването на US Open ще бъдат малко над половин милиард долара ($ 550 милиона). Само за изграждането на подвижния покрив над „Артър Аш” ще отидат $100 милиона.

Грандиозният ремонт ще започне в края на настоящата година. По план, „Артър Аш” трябва да има покрив през август 2017-а година. Новият корт „Грандстенд” пък трябва да бъде готов за турнира през 2015-а година. Последен по план трябва да бъде изграден новият „Луис Армстронг”, който да бъде готов през 2018-а, когато трябва да приключат и последните ремонтни дейности по мащабния проект.  


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини