Измъчена победа за Ана Иванович в Бризбейн



04-01-2010 07:02 | Станко Димов

Бившата номер 1 в световната ранглиста Ана Иванович започна с трудна победа 2010 година. Сръбкинята се справи с 2:1 сета с Йелена Докич (Австралия). В отделните части тя спечели със 7:5, 1:6, 6:3. Крайно любопитно е, че това е първи успех на красивата състезателка от 3 месеца насам. За последно тя игра на турнир в Токио през септември.

 

В първия сет Иванович имаше доста късмет и успя да го измъкне след 7:5. Тя бе доста по-концентрирана в решителните точки и това се оказа ключово. Освен това спаси 4 от 5 възможности за пробив в нейното подаване. 

 

Докич обаче се върна мощно в мача, печелейки с 6:1 втората част. Тя подобри много сервиса си и направи само 1 двойна грешка, спрямо цели 6 за първия сет. Тя не даде нито една точка на Ана при втори сервис на сръбкинята и осъществи общо 4 пробива.

 

Странно или не, Докич не успя да се възползва от предимството си в психологически план. Иванович поиска лекарска помощ и след нея сякаш се възроди. Сервисът на австралийката пък отново не бе на ниво в третия сет и това се оказа фатално. Иванович проби на три пъти и в крайна сметка триумфира с 6:3.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини