Надал с впечатляващ обрат за 21-а победа над Федерер



17-08-2013 04:30

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" в Синсинати. Той постигна своята 21-а победа над Роджър Федерер, след като реализира обрат - 5:7, 6:4, 6:3 за над два часа игра.

Така Рафа продължава похода си към един от "Мастърс" турнирите, който все още не е печелил. Ако триумфира в надпреварата той ще вземе девета титла за сезона.

От своя страна Федерер, който бе шампион през миналия сезон в Синсинати се очаква да загуби две позиции в световната ранглиста, където в момента е 5-и.

В първия сет Федерер по традиция бе по-агресивен и успя да сервира по-успешно. Още във втория сервис гейм на Надал той имаше шанс да пробие, но испанецът демонстрира характер и се измъкна от трудната ситуация.

Двамата взимаха подаванията си убедително до 5:5. Тогава Федерер стигна до решителен пробив за 6:5. След това на свой сервис той убедително затвори в своя полза - 7:5 със 17-ия си печеливш удар.

Началото на втората част бе по-трудно за Федерер. При 2:1 за Рафа той трябваше да спасява две поредни точки за пробив, но се справи успешно. Сетът вървеше гейм за гейм до 5:4 в полза на Матадора. Тогава Федерер се пропука при свой сервис. Той спаси един сетбол, но Надал не сгреши при втория си шанс - 6:4.

Надал продължи да доминира и на старта на решителния трети сет. Той се възползва от психологическото си предимство и успя да спечели подаването на Федерер за 2:0 в своя полза. Швейцарецът така не намери начин да отговори на това предизвикателство. Рафа затвори в крайна сметка с 6:3.

В полуфиналите Надал ще играе с Томаш Бердих. Испанецът води в преките сблъсъци с 14:3 като не е губил от него от 2006-а година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини