Мъри: Спомените се връщат, ще им се насладя



25-08-2013 16:54 | Николай Драганов

Завръщайки са покрай кортове на US Open, за Анди Мъри изникват редица спомени от миналогодишното издание на турнира. Триумфирайки над Новак Джокович в знаменит финал, британецът спечели първата си титла от Големия шлем.

 

„Почувствах толкова огромно облекчение през миналата година, че може би дори не се насладих така, както трябваше. Така че, когато се завърнах и тренирах на „Артър Аш Стейдиъм“ отново, спомените се завърнаха и беше много приятно“, призна Мъри.

 

Вече като двукратен носител на „Мейджър“ трофеи, Анди получава далеч повече внимание, но се опитва да запази обичайния си подход към турнира в Ню Йорк. „Дойдох тук доста по-рано, така че имах достатъчно време да тренирам и да свикна с топките и условията. Ситуацията не е много различна, може би съм 10 или 15% по-зает“, добави британецът.

 

Анди се намира в същата част на схемата, където е миналогодишният финалист и негов основен съперник през последните 12 месеца Новак Джокович. В първи кръг пък жребият му изпрати опитния Микаел Лодра от Франция.

 

„Лодра е много сложен играч. Сервира добре, един от най-добрите състезатели на двойки в света, с много бързи ръце, много непредвидим“, анализира Мъри. „Срещу него трябва да внимаваш по време на целия двубой и да поддържаш постоянно високо ниво.“

 

Световният №3 очаква да се чувства малко „по-лек“ с две титли от Големия шлем във витрината, но не веднага. „Мисля, че напрежението е по-малко. Но преди мача нервите отново ще са факт. Очаквам да съм нервен, защото ми предстои ново, по-различно предизвикателство“, коментира британецът, който за първи път в кариерата си ще защитава титла от Шлема.

 

„Мисля обаче, че веднъж започнал, няма какво толкова да се промени в развитието на турнира. Дълги години върху мен имаше огромни очаквания и напрежение да спечеля титла от Шлема. След това на Уимбълдън бе подобно. Не си представям, че тук ще бъде същото“, завърши Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини