Пиронкова отпадна от US Open



28-08-2013 02:02 | Станко Димов

Цветана Пиронкова загуби от Алисън Риске мача си от първи кръг на US Open 2013 след 3:6, 3:6 за малко над час игра.

Така и вторият роден представител на US Open отпадна, след като по-рано и Григор Димитров на старта.

Поражението на Пиронкова значи и възможна загуба на мястото й в топ 100, тъй като миналата година българката достигна до IV кръг (осминафинал) и имаше да защитава доста точки.


Пиронкова - Риске (развитието на двубоя гейм по гейм):

ПЪРВИ СЕТ, българката сервира първа

1:0 -
Първи гейм в полза на българката. При това Цвети успя да го спечели убедително на нула, макар да вкара в него само един първи сервис.

1:1 - Цвети може да съжалява, че не стигна до точка за пробив в този втори гейм. Тя спечели първите две точки и поведе с 30:0. След това обаче допусна Риске да обърне.

1:2 - Пиронкова допуска първи пробив в мача си. Българката имаше геймбол при 40:30, но не успя да го реализира. След това Цвети спаси една точка за пробив, но при втория си шанс Риске се възползва и взима аванс. Основният проблем на Пиронкова е това, че е вкарала под 40% първи начален удар.

2:2 - Пореден много оспорван гейм. Стигна се до две изравнявания при 40:40. След това Цвети достигна и до първата си точка за пробив. Българката не пропусна своя шанс и успя да я реализира. Само за два гейма Риске вече е направила три двойни грешки.

2:3 - Трети пореден гейм с пробив и отново в подаването на българката. Тя продължава да пласира малко първи сервис и Риске се възползва от това, за да вземе нов аванс.

2:4 - Този път Риске нямаше проблеми и затвърди аванса си. Тя пласира няколко добри първи сервиси и не остави особени шансове на Пиронкова.

3:4
- Цвети Пиронкова спечели на нула своето подаване. Тя все още има две възможности да върне и втория пробив, който допусна.

3:5 - Нов оспорван гейм, който премина през няколко равенства. Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като пропусна точка за пробив, с която отново можеше да изравни резултата.

3:6 - Пореден неубедителен гейм при свой начален удар за Пиронкова. Тя имаше аванс от 30:15, но пак допусна да бъде пробита. Така Риске печели първия сет от двубоя след 38 минути игра.

ВТОРИ СЕТ, Риске сервира първа:

1:0 - Пиронкова започва подобаващо втората част и пробива подаването на съперничката на старта. Риске продължава да има проблеми със своя първи сервис и отново направи няколко двойни грешки.

1:1 - Българката не успява да затвърди аванса си и допуска пробив веднага. Българката изигра много слаб гейм и взе само точка в него.

1:2 - Риске успя да затвърди пробива, който реализира, въпреки че се наложи да спасява една точка за връщането му.

2:2 - Нов доста оспорван гейм при начален удар за Цвети. Стигна се до няколко изравнявания, но българката взе пак успя да го спечели.

2:3 - Американката записа сравнително лесен гейм на свой сервис и отново повежда във втората част след точно час игра.

2:4 - Изключително слаб сервис гейм на Пиронкова. Тя допусна изоставане от 0:40. След това успя да спаси първите две възможности за пробив, но при третата Риске не допусна грешка и вече е само на два гейма от победата.

3:4 - Пиронкова пак връща пробива. Тя стигна до 40:0 при сервис на Риске, но американката спаси тези три възможности. Стигна се до няколко изравнявания, но Цвети все пак намери сили да вземе превес и пак се връща в битката за спечелването на втората част.

3:5 - Пореден оспорван гейм и нов пробив в полза на Риске. Пиронкова успя да се спаси на няколко пъти от загубата на гейма, но в крайна сметка не успя да изравни резултата. Така Риске ще сервира за спечелването на мача.

3:6 - Краен успех за Риске. Американката бе по-убедителна в мача и успява да намери място в следващата фаза след малко над часа и 20 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини