Странните навици на Новак Джокович



28-08-2013 15:50 | Станко Димов

Новак Джокович не е чак толкова почитан сред феновете на тениса, колкото Роджър Федерер или Рафаел Надал. Той обаче има по-голяма индивидуалност от двамата легендарни тенисисти взети заедно.

От странните му хранителни навици до любовта му към танците, Джокович е един от най-необикновените спортисти — колоритен човек, който в момента е най-добрият в света в своя спорт. Ето и няколко от най-странните навици на Джокович, подбрани от Business Insider:

Той пие само топла вода. Според него студената вода пречи на кръвообращението.

Винаги яде от тревата на кортовете на Уимбълдън. Казва, че има вкус на пот.

Той е неразделен с пудела си Пиер. Винаги когато може, той взема кучето си със себе си и, когато то не бе допуснато до Уимбълдън, Джокович бил наистина разстроен, заявил източник от неговия екип пред Telegraph. Той разговаря със себе си, докато играе, а веднъж камерите го уловиха как изрича доста неприятни неща със сексуален подтекст към публиката на турнира.


Джокович тупка топката до 12 пъти преди да изпълни сервис
. През 2008 г. бесен противник дори обърна гръб на Джокович, докато той тупкаше топката преди сервис.

Има склонност да симулира контузии, ако изостава в резултата във важни мачове и е обвиняван нееднократно от противници, че се преструва, че има контузия.

Обича да се заяжда с публиката. През 2008 г. в интервю на корта на Откритото първенство на САЩ той се заяде с Анди Родик, след като го бе победил, което накара публиката да започне да го освирква. След това той започна да дразни и нея. Джокович спира да яде храни, които съдържат глутен, млечни продукти и определени видове домати, след което става най-добрият тенисист в света. Може би двете неща имат връзка.

Имитирането на други тенисисти и тенисистки е част от комедийната му програма. Той имитира доста Рафаел Надал и Серина Уилямс.

Вманиачен е по танцуването под всякаква форма.

Източник: Profit.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини