Млада българска надежда ще участва на турнир в Швейцария



30-08-2013 12:42 | Станко Димов

Престижният швейцарски турнир “Ауто Ланг Бодензее” (Auto Lang Bodensee Junior Open) е поредното предизвикателство за Габриел Донев, който е една от големите наши млади надежди в тениса. Той ще участва в тенис-турнира със съдействието на „Девин“ АД, тъй като е един от осемте победители в DEVIN MASTERS 2012.

Габриел, който вече е известен с участията си извън страната ни, ще покаже уменията си на корта в турнира в Швейцария, който стартира на 1 септември. Габриел ще опита сили и тази година в турнира DEVIN MASTERS 2013. Младият тенисист е получил сериозна подготовка от треньора на Борис Бекер – Маркос Цоке. Преди това треньор му е бил баща му, който го е запалил по големия тенис, когато Габриел е бил на 7 години.

Следващите тренировки са били в тенис клуб АТП Сливен, част от екипа на който е младата звезда и днес. Талантливият тенисист може да се похвали с много постижения – той е Държавен шампион по тенис, освен това има победи в международни турнири в Мюнхен и в Свиленград – и двата от календара на Тенис Европа.

Младата надежда не спира с участията си на български турнири, но също така и в чужбина – той играе полуфинал на ITF турнир, както и в Европейско Лично и Отборно в Русия. Габриел успял да стане първи на международен турнир в Германия, за който го подготвил Ники Пилич.Тенисистът, който си е поставил високи цели, се подготвя за поредна победа в Тенис Пойнт Академи в Мюнхен.

Роджър Федерер е кумир на Габриел. За него важни качества, които притежава световната звезда, са спокойствието на корта и силата на психиката му.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини