Дан Еванс отмъстил на бащата на Томич с победата си



30-08-2013 15:53 | Николай Драганов

Скандалният баща на Бърнард Томич - Джон за пореден път се оказа забъркан в делата на своя син, макар да има забрана да посещава мачовете му. На негови думи обаче се дължи поражението на австралиеца от Даниел Еванс във втори кръг на US Open.

 

Снощи 179-тият в света Еванс изхвърли от турнира една от големите надежди в лицето на Томич след 1:6, 6:3, 7:6(4), 6:3, а след успеха третата ракета на Великобритания призна, че е получил мотивация и вдъхновение от отношението на Джон Томич към себе си.

 

"Забавно е. Играех в квалификациите в Маями, а бащата на Бърнард провали нашия спаринг двубой, защото прецени, че не съм достатъчно добър, за да тренирам със сина му. Спомних си това", разказа Еванс.

 

"Отидохме на тренировката. Всичко беше уговорено. В Маями има един малък тренировъчен кът. Стигнах там, а неговият баща каза "Не, не. Тоя е квалификант, няма да тренира с Бърнард." Това беше случката. Малко обидно, но..."

 

Британецът обаче подчерта, че не крие никакви лоши чувства към Томич-младши, който дори не е бил около тренировъчния корт, когато това се е случило. "Познавам Бърнард добре. Играли сме при юношите. Не мисля, че той имаше нещо общо, него го нямаше там."

 

Самият Бърнард, който се намира 127 места пред Еванс сподели след поражението, че не е успял да отвърне на "странния" стил на своя съперник. "Не бях нервен. Бях съвсем спокоен. Той просто играеше толкова бавно, толкова странно, че на практика заиграх неговата игра. Не бях много добър в нея, нали?", призна Томич.

 

23-годишният Даниел Еванс на този етап е сензацията на турнира, тъй като в първи кръг отстрани и 11-тия поставен Кей Нишикори, а пред това премина през квалификациите, класирайки се за първи път в основната схема на US Open. Неговият следващ съперник в Ню Йорк ще бъде 19-тият поставен Томи Робредо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини