Бердих срещу Вавринка на осминафинал в Ню Йорк



01-09-2013 21:46 | Николай Драганов

Поставеният под №5 в основната схема Томаш Бердих се класира с лекота на осминафинал на US Open след категорична победа с 6:0, 6:3, 6:2 над Жулиен Бенето (Франция) за 1 час и 53 минути на корта.

 

Чехът нямаше никакви проблеми, като осъществи шест пробива в трите изиграни сета и спаси трите точки за пробив, които Бенето имаше в мача. По този начин Бердих продължава силното си представяне в Ню Йорк и ще се опита да повтори или подобри постижението си от миналата година, когато игра полуфинал. До този момент Бердих не е изгубил нито сет на турнира.

 

Негов съперник на осминафиналите ще бъде деветият поставен Станислас Вавринка, който има далеч по-сложен мач срещу Маркос Багдатис, но успя да спечели след 6:3, 6:2, 6:7(1), 7:6(7). 

 

Втората ракета на Швейцария взе първите две части сравнително лесно, но третата премина без никакви пробиви, а Багдатис спечели категорично последвалия тайбрек. В четвъртия двамата размениха по един пробив, но се стигна до нов тайбрек, този път спечелен от Вавринка за крайното 3:1 сета.

 

До този момент Вавринка и Бердих имат 11 мача помежду си, като швейцарецът води с 6:5 победи. На турнири от Големия шлем двамата имат една среща, като през 2009 година Бердих печели на Australian Open.

 

Двамата са в горната половина на схемата, а при победа, по всяка вероятност, ще се изправят срещу шампиона Анди Мъри, стига той да не допусне изненада. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини