Самоунищожих се, призна разочарованият Федерер



03-09-2013 10:22 | Николай Драганов

Късно снощи Роджър Федерер поднесе много неприятна изненада на своите фенове, губейки още в четвърти кръг на US Open от Томи Робредо в три сета. Веднага след поражението разочарованият швейцарец призна, че се е "самоунижощил" и трябва много бързо да забрави този мач.

Освен, че Роджър така и няма да се срещне за първи път с Рафаел Надал на US Open в дългоочаквания четвъртфинал, 17-кратният шампион в турнири от Големия шлем за първи път от 2002 година няма да играе нито един финал в някои от четирите най-големи турнира.

 

Федерер допусна цели 43 непредизвикани грешки срещу само 26 за Робредо, включително изключително нетипични за него такива от много изгодни позиции от форхенд.

 

"Някак си се чувствам, че се победих сам, без да омаловажавам по никакъв начин играта на Томи. Той правеше всичко по силите си, за да печели точките. Зависеше от мен да направя разликата и аз не успях. Самоунищожих се, което е много разочароващо, особено на този бърз корт, където сервисът ти дава предимство. Трябва да направиш разликата някъде, а аз не успях. Представянето ми бе разочароващо", призна Роджър.

 

Шокиращата първа загуба от 11 мача срещу Робредо сложи край на мечтите за сблъсък Надал - Федерер, но според швейцареца подобни мисли не са му минавали през ума. "Това не е толкова голямо разочарование. Ако играя така, няма как да победя Рафа или дори Колшрайбер. Борех се с други неща в днешния двубой", обясни Федерер.

 

Ако той бе успял да достигне до четвъртфиналите, това ще бъде мач №41 на това стъпало от Големия шлем за него, което би изравнило рекорд на Джими Конърс. Отпадането му в четвъртия кръг обаче е най-слабото представяне на петкратния шампион от 2003 година насам. Вече четири години обаче той не е достигал до финала.

 

32-годишният легендарен швейцарец реализира едва 2 от 16 точки за пробив, а в минутите след двубоя бе категоричен, че трябва бързо да забрави този мач. "Определено трябва да работя много здраво, за да се върна по-силен. Трябва да забравя за тази загуба колкото мога по-бързо, защото това не е начинът, по който искам да играя. Искам да играя много по-добре. Знам, че мога. Показах го през последните няколко седмици, така че днес съм много разочарован", добави Маестрото.

 

"Когато губя, хората са много шокирани да ме видят да играя така... Но няма съмнение в това, че се трудя здраво и се опитвам да накарам нещата да работят. Понякога просто не се случва."

 

Федерер ще трябва да поработи стабилно и за да се класира за финалния турнир при мъжете, който е печелил цели шест пъти. В графика му не попада да играе преди "Мастърс 1000" турнира в Шанхай, който започва на 6 октомври. След това му предстои участие в Базел и на "Мастърс" турнира в Париж.

 

"Не планирам промени в календара си", отвърна Федерер на въпрос дали не е възможно да участва и на други турнири, за да натрупа повече точки. "Вярвам, че ако играя добре, ще имам добри резултати", завърши Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини