Нов обрат и победа №90 за Вика в турнири от Големия шлем



03-09-2013 20:59 | Николай Драганов

Виктория Азаренка се класира на четвъртфинал в US Open след обрат и победа с 4:6, 6:3, 6:4 над Ана Иванович в отложен заради дъжд двубой от вчерашната програма.

 

Това е втори обрат за Вика на тазгодишния US Open, след като в предишния кръг тя успя да се върне отлично в мача и срещу Ализе Корне. Още утре пък миналогодишната шампионка ще играе с Даниела Хантухова в опит да се класира на полуфинал.

 

Първата част бе много силна за Иванович, която нижеше уинър след уинър и използваше отлично първия си сервис. Това и донесе ранен пробив за 2:0, задържан до самия край, когато при 5:3 Азаренка все пак успя да го върне. Сервирайки за изравняване обаче, сръбкинята направи нов пробив и поведе в резултата.

 

Постепенно Вика намираше играта си и запази спокойствие, а грешките при Иванович се увеличиха. Серията пробиви от края на първата част нарасна с цели пет за 2:3 в полза на Азаренка във втората част, преди световната №2 да стане първата, която взима сервиса си. В края на частта при 3:5 тя направи и нов пробив, с което изравни.

 

Куп пробиви имаше и в решителната трета част, като двете размениха по два такива в първите шест гейма. При 3:4 Вика проби и получи право да сервира за мача, но пропусна два мачбола, а от третата си точка за пробив Иванович се върна в мача. Радоста и бе кратка, тъй като Вика стигна до нови две точки за пробив с цената на мачбол и от втория опит бе точна за крайното 6:4.

 

За целия двубой Иванович наниза завидните 41 уинъра за сметка на само 21 за Азаренка, но сръбкинята направи и 42 непредизвикани грешки срещу 30 за своята съперничка.

 

"Тя игра невероятно в първия сет. Отдавна не съм я виждала в подобна форма. Правеше много уинъри и сервираше отлично. Във втория сет бях по-съсредоточена и успях да се възползвам от възможностите си", коментира Вика, след което сподели и очакванията си за утрешния мач.

 

"Даниела е чудесен състезател и в момента може би играе най-добрия тенис в своята кариера. Ние се познаваме добре и често тренираме заедно. Ще бъде наистина труден двубой," допълни тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини