Ноле избра Васко Младенов за свой спаринг-партньор на US Open



05-09-2013 11:16

Мислех си, че никой не иска да тренира с мен. Това призна наскоро българският тенисист Васко Младенов. И нещата се обърнаха. В момента софиянецът е официален спаринг партньор на водача в световната ранглиста Новак Джокович. Младенов и Ноле са в Ню Йорк, където сърбинът продължава да гази наред в последния за сезона турнир от "Големият шлем".

Васко е тренирал с националния ни отбор, но в последните години е предимно в САЩ, където завърши висшето си образование. По време на следването той редовно играеше в студентския шампионат.

"Свързаха се с мен от фирмата за тенис облекло Solfire, спонсор на Иван Додиг. Агентът ме познаваше от мачовете ми като номер 1 на университета "Сейнт Джонс". Тренирахме няколко пъти с Додиг и той записа добри победи.

"Препоръча ме на Джокович, който си търсел спаринг. Само след една тренировка на Новак му хареса и ме направи официален спаринг партньор", обясни Васко.

Младенов е известен сред приятелите си и с музиката и песните, които записва. В хип-хоп албумите си той пее на руски, тъй като това е родният език на майка му. Неотдавна, когато си бе в София, тенисистът призна, че му е по-лесно да измисля текстове на руски. Той е работил с китарист, участвал в записи с легендите Black Sabbath.

Явор Геронтиев
, "24 часа"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини