Ноле със седми пореден полуфинал в Ню Йорк



06-09-2013 05:51

Новак Джокович се класира за полуфиналите на US Open за седми пореден път, както и на общо 14-и пореден в Големия шлем. Световният номер 1 надигра Михаил Южни с 6:3, 6:2, 3:6, 6:0. Така той вече има 65 поредни победи над играчи извън топ 4 в четирите най-престижни турнири. До момента в Ню Йорк Джокович не е губил преди полуфиналите от 2006-а, когато бе на 19.

В първия сет Джокович спаси точка за пробив още в откриващия гейм. След това той веднага успя да пробие съперника си при това на нула за 2:0. След това и двамата печелеха своите геймове до 5:3. Сервирайки за сета Ноле даде шанс на Южни за пробив, но руснакът го пропиля като допусна непредизвикана грешка. След това Джокович нямаше проблеми и затвори с 6:3.

Сърбинът започна по-убедително и представянето си за втората част. Той сравнително бързо стигна до решителния пробив за 2:1. Южни имаше шанс още в следващия гейм да го върне, но го пропусна и това се оказа фатално за амбициите му. Лидерът в ранглистата проби отново и приключи с 6:2.

Ситуацията се измени в началото на третия сет. Южни не отказа да се бори и първи успя да вземе аванс като проби за първи път в мача за 3:1. За първите пет гейма от в тази част той направи едва една непредизвикана грешка.

При 4:2 Южни допусна нещо наистина малко очаквано, след като поведе с 40:0 и въпреки това загуби този гейм. Серията пробиви обаче продължи и Джокович на свой ред не успя да изравни резултата, оставяйки Южни да сервира за сета при 5:3. Руснакът издържа на напрежението и успя да затвори на свой сервис като по този начин Джокович загуби първи сет в турнира.

Световният номер 1 не се притесни от случилото се и реализира два поредни пробива в подаването на съперника още в началото на четвъртия сет. Така той сравнително бързо взе аванс от 4:0. Джокович в крайна сметка разгроми своя опонент като дори не му даде гейм в края - 6:0.

До момента Джокович води с 12:2 в преките битки със следващия си съперник Станислас Вавринка. Двата успеха на швейцареца датират от 2006-а година, а в първата им среща Новак се отказва още преди да довършат първия сет. Следват 10 поредни победи за Джокович, но може би най-запомнящ се е последният им двубой, който бе тази година на Australian Open и завърши с негов успех 12:10 в петия сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини