Паеш и Щепанек триумфираха в турнира на двойки



08-09-2013 22:55 | Станко Димов

Поставените под №4 в основната схема Леандър Паеш и Радек Щепанек спечели титлата при мъжките двойки на US Open 2013. Във финала индийско-чешкият тандем не остави никакъв шанс на опонентите си – Александър Пейа (Австрия) / Бруно Соареш (Бразилия) и ги победи с 6:1, 6:3.

„Най-добрият съвет, който мога да дам на всеки един, решил да играе двойки, е да си вземе партньор от Чехия”, каза със завидно чувство за хумор Паеш. Индиецът печели титлата на двойки от US Open за трети път след 2006 и 2009-а, като и в предишните два случая това става факт след партньорство с тенисист от Чехия.

„Те работят здраво, точно това показа Радек днес. За мен той бе в основната на нашия успех”, каза още Паеш.

Благодарение на успеха Паеш и Щепанек си гарантираха чек за близо половин милион долара, а освен това от понеделник ще бележат прогрес от №22 до №4 в ранглистата на двойки. Двамата се очертават да бъдат и сред големите фаворити на заключителния „Мастърс” турнир в Лондон в края на сезона.

Паеш и Щепанек „минаха през ада” за този трофей, след като на полуфиналите успяха да осъществят пълен обрат в двубоя си срещу местните фаворити – близнаците Боб Брайън и Майк Брайън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини