Бояна Йовановски спечели своята втора WTA титла



14-09-2013 21:54

Бояна Йовановски спечели своята втора WTA титла на турнира в Ташкент (Узбекистан). Любопитното е, че Йовановски премина през квалификациите на турнира, тъй като не бе подала навреме заявка за основната схема.

Това обаче не й попречи и тя успя да спечели седем мача в рамките на осем дни. Любопитното е, че след като влезе от пресявките, Йовановски, която е 58-а в ранглистата, получи позиция на №1 в основната схема.

Във финалния двубой Йовановски се наложи след близо три часа битка над Олга Говорцова с 4:6, 7:5, 7:6(3). Тя стигна до този успех, след като направи обрат в третия сет, в който изоставаше 2:4.

"И двете имахме шансове да спечелим този мач. Беше невероятна битка, поздравления за Олга. Наистина съм щастлива. Искам специално да благодаря за подкрепата на моя баща," заяви Йовановски.

"Имах трудна година. Не бях играла много мачове и бе добре да премина през квалификациите. Страхотно бе да завърша по този начин и трофеят значи много за мен," допълни шампионката.

За Йовановски това е втора титла след тази в Баку преди година. Олга Говорцова пък вече има четири поредни загубени финали.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини