Известни са шампионите на Nike Junior Tour



15-09-2013 13:31

На кортовете на Българския национален тенис център завърши турнирът за момчета и момичета до 12 години и за юноши и девойки до 14 години Nike Junior Tour. Шампиони станаха до 12 години Адриан Андреев и Розалина Юсева и Калоян Димитров и Зиновия Ванева при 14-годишните.

На финала при момчетата Андреев победи с 6:3, 6:1 Симеон Костов и защити титлата си от миналото издание. При момичетата Юсева се наложи с 6:4, 6:0 над Даниела Димитрова.

Далеч по-оспорвани бяха финалите при по-големите. При юношите Димитров водеше с 6:0 и 5:1 срещу своя съотборник в "Локо98" (Пловдив) Стефан Телкеджиев, когато съперникът се мобилизира и успя да направи обрат, за да вкара сета в тайбрек. В него Калоян се наложи със 7:3 точки.

Ванева загуби първия сет срещу Гергана Топалова, но съумя да навакса и да спечели финалната среща с 2:6, 6:2, 6:1.

Четиримата шампиони от изданието в София, получават правото да участват на заключителния турнир на най-добрите състезатели за тази възраст в света Nike Junior Tour International Masters, който ще се проведе от 6 до 13 декември 2013 година в петзвездния комплекс Club Med в Сендпайпър бей, щата Флорида.

Организаторите на Nike Junior Tour поемат изцяло едноседмичния престой на всички участници. Младите тенис шампиони от над 30 страни ще получат във Флорида пълна екипировка от компанията Nike.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини