Пълно фиаско за Tennis24.bg на държавното за журналистиПълно фиаско за Tennis24.bg на държавното за журналисти
24-04-2010 15:58 | Николай Драгиев

Сериозен резил претърпя екипът на Tennis24.bg на провелото се днес държавно първенство по тенис за журналисти. Основните редактори в лицето на Искрен Минчев и Станко Димов бяха пометени от корта за отрицателно време от по-опитните си колеги в дебюта си на подобен форум. Въпреки всичко проявата донесе предимно положителни емоции заради срещата с куп стари колеги и приятели, а със сигурност и с нови такива.

Първи на корта излезе Минчев, който се наложи да мери сили с еквивалента на Федерер сред журналистите и главен редактор на "Новспорт" Милен Германов. Разликата в класите бе потресаваща и резултатът закономерен - 9:1. В общи линии перото на Тенис 24 бе под всякаква критика и вероятно бе най-слабият играч в надпреварата. Въпреки посредствената среща, ясно си пролича че Германов е готов за титла, особено ако преодолее бургаската перла Кирил Евтимов във втори кръг, като очакванията са за "кървав" мач.

"Скандалният" жребий нанесе втори тежък удар върху амбициите на екипа ни. Второто водещо перо в скромния ни колектив Станко Димов, се наложи да излезе срещу другия основен претендент за трофея - Христо Христов. Самият Христов стресна нашия колега още с визията си, която бе досущ като на Марат Сафин, а тези очаквания се потвърдиха и на корта. Въпреки смелата игра на Димов и отличния старт от 3:2, резултатът в крайна сметка бе 9:3 за Христов. Така дебютът на морския вълк в тенис-шампионата, също не се увенча с поне една победа.

Така Христов, Германов, Евтимов, а защо не и енигматичният Христо Евстатиев се очертават като фаворити за трофея. Трябва да се отбележи, че тази групичка бе видимо доволна от травмата, която спря от участие един от водещите редактори на "Топспорт" Даниел Стоименов, който също бе с амбиции за крайна победа. След два страхотни мача участието си в турнира приключи и колегата от "Спортни.бг" Радко Кръстанов, който обаче даде сериозна заявка за бъдещи успехи в надпреварата.

Разбира се за отличните емоции на корта и извън него спомогнаха организаторите от „Интернешънъл лаун тенис клуб” и ОББ, както и домакините от "Дема".
Коментари
Други новини