Тенис турнир помага на деца аутисти



Тенис турнир помага на деца аутисти
Тагове
19-09-2013 15:07

Демонстративен мач в подкрепа на деца аутисти, организиран от БФТенис и Фондация “Стъпки за невидимите деца на България”, ще се проведе в неделя около 11:30 ч. на централния корт на БНТЦ в Борисовата градина.

Двубоят ще е преди началото на финалната среща от Про-Ам турнира, организиран от ХЪС ООД. В надпреварата от 20 до 22 септември ще играят около 50 двойки професионалист и аматьор.

Посланици на добра воля за проявата в помощ на децата аутисти ще бъдат: Негово превъзходителство Дариус Гаудис - Посланик на Република Литва в Република България, и Йордан Йовчев - заместник министър на младежта и спорта.

Демонстративният мач е кулминацията на тенис проявата в подкрепа на деца аутисти, на която ще присъстват личности от българския обществен живот, които подкрепят каузата, като Део, Калин Терзийски, Камен Воденичаров, Гала, Тома и др.

Вокалистът на "Юрая Хийп" Джон Лоутън също застана зад каузата и записа послание за родителите и обществото - защо трябва да показваме отзивчивост и добронамереност към аутистичните личности.

На отделен корт през целия ден ще се обучават деца с проблеми от аутистичния спектър, след предварително записване на invisible.bulgarian.children@gmail.com, като няма да бъдат върнати и деца, записани на място.

Столична община ще предостави материали, с които доброволци от Държавния логопедичен център и Ресурсния център да занимават деца с аутизъм в отделна шатра.

Проявата се осъществява лично с подкрепата на Стефан Цветков – председател на Българската федерация по тенис, Столична община, Минерална вода „Девин”, „Зайо Байо”, Рефан и доброволците от Ресурсен център-София и Държавен логопедичен център и Фондация “Стъпки за невидимите деца на България”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини