Пиронкова с победа в Токио, Херцог я дели от основната схема



20-09-2013 10:52 | Николай Драганов

Цветана Пиронкова започна с победа участието си на силния турнир в Токио от сериите "Премиер", след като се наложи над представителката на домакините Еми Мутагучи с 6:4, 6:3 в първия квалификационен кръг.

 

Следващата съперничка на Пиронкова в директен сблъсък за място в основната схема ще бъде Полона Херцог, която се намира под №82 в ранглистата. Мачът е утре около 08:00 часа българско време и няма да може да бъде наблюдаван на живо.

 

Днешният сблъсък стартира отлично за пловдивчанката, която набързо поведе с 5:1. Последва един от традиционните за нея сривове, който позволи на Мутагучи да взема четири поредни гейма, а при 4:5 дори имаше точка за пробив. Пиронкова все пак се справи и взе първата част.

 

Втората част отново започна с пробив за Цвети, а при 4:2 тя направи и нов такъв и получи правото да сервира за мача. Той обаче нямаше как да бъде спечелен без драма и българката загуби подаването си. За щастие още в следващия гейм Пиронкова отново проби, този път с цената на сета и мача.

 

Двубоят между Цвети и Херцог ще бъде №4 за двете тенисистки, като до този момент нашето момиче води с 2:1 победи. В първия квалификационен кръг Херцог надигра друга японка - Ери Хозуми с 6:2, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини