Хенман: Федерер е най-великият в историята, не го отписвайте



21-09-2013 12:06 | Станко Димов

Бившият №1 в света Роджър Федерер прави доста разочароващ за стандартите си сезон, което породи множество спекулации, свързващи го с края на кариерата му. Въпреки всички приказки, бившата първа ракета на Великобритания Тим Хенман изрази увереността си, че Федерер ще продължи да играе и да печели турнири.

„Много хора се питат дали Роджър няма да се откаже скоро. Аз мисля, че просто трябва да му се наслаждаваме докато можем. Той е най-великият играч в историята и ще мине много дълго време, докато видим някой друг като него”, коментира Хенман.

„Роджър е на 32 и със сигурност ще му става все по-трудно да се връща към най-добрите си дни на корта. Но той е спечелил толкова много титли, безкрайно опитен е. Прекалено рано е да отписваме някой като него. Той определено нямаше най-добрата си година, но продължава да е мотивиран и изпитва наслада от играта. Скоро ще видим отново познатия Федерер”, коментира Хенман.

За първи път от десетилетие насам Роджър Федерер не успя да се класира за финал на нито един от турнирите от Големия шлем през сезона. Най-доброто му постижение бе на Australian Open, където той достигна до полуфинал. Изненадващо или не, от началото на годината Федерер има едва 1 победа над Топ 10 играч (Цонга, Australian Open).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини