Федерер срещу Надал в Рим



24-04-2010 19:29 | Николай Драгиев

Роджър Федерер и Рафаел Надал най-после попаднаха в една и съща половина на схемата на турнир. Това стана на "Мастърс 1000" в Рим, който започва от понеделник. Така двамата може да си устроят първи сблъсък за 2010 г. тъкмо в италианската столица. Подобно "събитие" не се е случвало от няколко години насам, тъй като двамата съвсем доскоро бяха номер 1 и 2 в света, но в момента Рафа изостава с малко от Джокович, който е подгласник на Роджър.

Разбира се това е само на пръв поглед. Детайлен преглед на схемата показва, че и двамата ще имат доста трудности до полуфинал, и особено Федерер. Швейцарецът ще се изправи срещу доста тежък опонент още във втори кръг. Това ще бъде победителят от битката между Багдатис и Ернест Гулбис. Марин Чилич пък е вероятен опонент на световния номер 1 в четвъртфиналите.

Надал ще играе най-вероятно с Филип Колшрайбер, който трябва да преодолее Виктор Ханеску на старта. По-късно го чака Игор Андреев или Хуан Монако. На четвъртфинал може да видим повторение на битката от "Ролан Гарос" между Надал и Робин Сьодерлинг.

От другата страна на схемата е не по-малко интересно. Там са Анди Мъри, Новак Джокович, Жо-Вилфред Цонга плюс един куп испанци, начело с Фереро, Ферер и Вердаско.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини