Австрийка спечели турнира "Изида къп" в Добрич



23-09-2013 13:30

Австрийката Патриция Майер-Ахлайтнер триумфира в международния турнир по тенис за жени „Изида къп” в Добрич с награден фонд 25 000 долара.

Победителката печели 50 точки за световната ранглиста при жените и прибави 3919 долара към банковата си сметка. Това бе втора титла за Майер-Ахлайтнер в България, след като седмица по-рано спечели "Алианц къп" в София.

Австрийката започна основната схема на турнира в Добрич с два оспорвани мача с казахстанката Анна Данилина и българката Изабелла Шиникова, след което намери своя ритъм и безапелационно достигна до трофея след категорични победи над чехкинята Ванкова, американката Коен и на финала с 6:1, 6:2 над третата поставена Кристина Дину от Румъния.

„Доволна съм от представянето си в двата турнира в България. Взех максимума, а за това ми спомогна прекрасната обстановка.

"Приятно съм изненадана от атмосферата в Добрич. Спортният център и турнира са на високо ниво. Вече имам и доста фенове, които се снимаха с мен”, сподели Патриция Майер-Ахлайтнер.

Три българки достигнаха до четвъртфиналите на единично, което е добро постижение.

В тази фаза играха Диа Евтимова, Виктория Томова и Борислава Ботушарова. На двойки Изабелла Шиникова и Далия Зафирова отстъпиха на финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини