Останаха три спирки по „Пътя към София”



23-09-2013 14:55

Само три турнира от календара останаха за класацията  „Пътя към София”. В нея са включени победителките от състезанията от категория „Интернешънъл” на Женската тенис асоциация (WTA), които в комбинация с мястото си в световната ранглиста добиват право да участват на Турнира на шампионките в София от 29 октомври до 3 ноември 2013 г.

Миналата седмица Агниешка Радванска от Полша взе титлата в Сеул, а китайката Цзе Чжън спечели първи трофей в кариерата си в Гуанджоу и така стана 22-ата  тенисистка с турнирна победа  в сериите „Интернешънъл”. До края остават състезанията в Линц и Осака от 7 октомври и турнирът в Люксембург, който започва на 14 октомври.

Нито една от двете шампионки от миналия уикенд няма да видим в „Арена Армеец”. Днес от Асоциацията обявиха, че Радванска вече си е осигурила място в заключителния турнир WTA Championships в Истанбул, заедно с Мария Шарапова. Двете се присъединяват към Серина Уилямс и Виктория Азаренка.

Китайката, въпреки че направи скок от №112 до №74 в ранглистата, заема последното 22-о място в „Пътя към София” (виж класацията в края) и няма шансове до средата на октомври да попадне сред шестте финалистки по право.

За момента сигурни участнички в Турнира на шампионките са получилите „уайлд кард” Цветана Пиронкова и Ана Иванович.

Наградният фонд на състезанието е 750 000 долара. Миналогодишната победителка в София Надя Петрова взе максималните 375 точки за световната ранглиста и 270 000 долара, след като спечели и трите срещи в групата си, полуфинала и финала. Само за участие всяка от осемте тенисистки получава по 75 точки и 35 000 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини