Рафа, Ноле и Мъри откриват сезона в Абу Даби



25-09-2013 09:55

Рафаел Надал се присъедини към Новак Джокович и Анди Мъри и потвърди участието си на турнира Mubadala World Tennis Championship в Абу Даби. Надпреварата се провежда в края на декември (26-28) и служи за генерална репетиция преди старта на новия сезон.

Турнирът в ОАЕ не е под шапката на АТР и не носи точки за ранглистата, но пък за сметка на това е със солиден награден фонд, който примамва най-големите звезди на тениса години наред.

Миналата година Надал трябваше да направи дългоочакваното си завръщане в тура именно в Абу Даби, но в последния момент отказа участие в турнира и обяви, че не е готов за игра. В последствие Надал отказа Australian Open и се завърна на корта чак през февруари.

„След разочарованието миналата година обещах на феновете, че ще се завърна в турнира. Радвам се, че това ще се случи още тази година. За пети път ще участвам в тази надпревара. Това е страхотна възможност да проверя къде се намирам точно преди старта на сезона. Сигурен съм, че организаторите ще поканят само силни състезатели, но аз се надявам, че ще мога да спечеля титлата за трети път”, коментира Надал.

Испанецът спечели в Абу Даби през 2010-а и 2011-а година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини