Двата отбора на "Левски" на полуфинал на държавното първенство



26-09-2013 16:23

Завършиха двубоите от груповата фаза на Държавното отборно първенство по тенис за мъже "Happy", което се провежда на кортовете на БНТЦ.

В двата полуфинала, в петък от 10 часа, ще се срещнат "Левски" (първи отбор) - "Черно море-Елит" и "НСА" (първи отбор) - "Левски" (втори състав).
 
Първият отбор на "сините" беше категоричен срещу ТК "София" и спечели с 3-0 в последен мач от група "А". Националът Димитър Кузманов победи с 6:0, 6:0 Ангел Мирчев, а играещият капитан Илия Кушев спечели с 6:0, 6:2 срещу Георги Мирчев. На двойки Кузманов и Вълко Нешев надиграха с 6:3, 6:4 братя Мирчеви.
 
Категоричен успех записаха и шампионите от "НСА". Те надиграха ТК "Хасково" с 3-0, за да оглавят класирането в група "С". Състезателят за Купа "Дейвис" Валентин Димов победи Петър Атанасов с 4:0 и отказване на съперника. Фердун Шефкедов се наложи над Йордан Диневски с 6:4, 6:1.
 
В група "D" мачът на двойки определи победителя в срещата "Черно море-Елит" - "Севлиево". В  него националните треньори Тодор Енев и Ивайло Трайков се наложиха над Петър Трендафилов и Илия Българов със 7:5, 6:4 и така варненският отбор зае първото място.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини